Για εκείνη, μια μέρα σαν κι αυτή. « Kωνσταντίνος Κωστούρος
 • Κατηγορίες

  Links

 • Για εκείνη, μια μέρα σαν κι αυτή.

  15.03.2016

  03-Int-dit2

   

  Την Τετάρτη το βράδυ στις εννιά ανεβαίνει για τελευταία φορά το «Γύρω από τη Φωτιά» στο «Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη». Την ίδια μέρα το ημερολόγιο θα δείχνει 16 Μαρτίου 2016 και πριν από 25 ακριβώς χρόνια, όταν ακόμα ήμασταν παιδιά, φιληθήκαμε για πρώτη φορά με τη γυναίκα που αγαπώ.

  Όλα αυτά τα χρόνια, ότι είμαι, ότι έκανα, το έκανα μαζί της. Μαζί της τελείωσα το σχολείο, μαζί της έμαθα το σώμα μου, μαζί της πέρασα στη Σχολή Καλών Τεχνών, μαζί της αποφοίτησα, μαζί της πήγα στρατό, μαζί έπιασα δουλειά, μαζί έκανα παιδιά, μαζί ζωγράφισα, ονειρεύτηκα, πορεύτηκα, ζω μέχρι σήμερα.

  Όταν για της ανάγκες του «Γύρω από τη Φωτιά» αποφάσισα ότι ήθελα να φτιάξω μια φιγούρα ζωγραφισμένη μέσα απ’ τη σκουριά, πλασμένη ξανά και ξανά μέχρι όλες να γίνουν ένα, δεν χρειάστηκε να πάω μακριά· σκέφτηκα αμέσως εκείνη. Βλέπεις για μένα, είναι τα πάντα που η λέξη άνθρωπος σημαίνει. Το πρόσωπο, το σώμα, η παρουσία της, είναι το δικό μου πρότυπο, το μέτρο για κάθε άλλη γυναικεία φιγούρα.

  Σήμερα που οι ζωγραφιές μου πάνε καλά και τις βλέπει τόσος κόσμος, σήμερα που σε αγαπώ όσο ποτέ, σήμερα που το δρόμο μου τον βλέπω μόνο μαζί σου, το μόνο που θέλω είναι να είμαι εδώ να σε κοιτώ και να σε αγγίζω, για άλλα 25 χρόνια, για όσο μου απομένει.

  Σ΄αγαπώ.
  

  2 Σχόλια στο “Για εκείνη, μια μέρα σαν κι αυτή.”


  • Σχόλιο από Louiza Delfis — 03/07/2016 στις 22:15

   Διάβασα ξανά και ξανά το πιό πάνω κείμενο, προσπαθώντας να ξεχωρίσω ποιος από τους δύο είναι πιό τυχερός.
   Εσύ που τα νοιώθεις όλα αυτά ή το Μαράκι που τα εισπράτει.
   Οπως και να έχει να είστε πάντα καλά.

  • Σχόλιο από Konstantinos Kostouros — 07/07/2016 στις 18:33

   Το σημαντικότερο μετά από όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι υπάρχουν συναισθήματα εκατέρωθεν, αυτό είναι το πιο δύσκολό.
   Πολλά φιλιά κι από τους δύο μας!  Σχολιάστε


© 2010 Κωνσταντίνος Κωστούρος, Designed by Digitalbox